THE OSCARS 2024

På søndag går det løs i Hollywood - således også i Biffen, hvor vi ruller den røde løber ud og inviterer indenfor til en søndag fyldt med Oscar-nominerede film, heriblandt en forpremiere på 2 af de nominerede film: PERFECT DAYS og PAST LIVES. 

I dagens anledning serveres der bobler til de nominerede film, så kom i god tid og nyd et glas i caféen. Billetter til alle nominerede film koster på søndag kun 70 kr.

Og de nominerede er ... 

Poor Things_poster
Poor Things

Kl. 10:30 - Nomineret til 11 Oscars

Fra filmskaber Yorgos Lanthimos og producer Emma Stone kommer den utrolige og fantasifulde fortælling om Bella Baxter (Stone), en ung kvinde, der genoplives af den geniale og uortodokse videnskabsmand dr. Godwin Baxter (Willem Dafoe). Den videbegærlige Bella hungrer efter at opleve verden, så hun stikker af med Duncan Wedderburn (Mark Ruffalo), en slikket og amoralsk advokat, på et hæsblæsende eventyr over flere kontinenter. Befriet for datidens moraliserende bånd bliver Bellas liv en stræben efter lighed og frigørelse.

Mere info
Frit fald_poster
Frit fald

Kl. 19:00 - Nomineret til 5 Oscars

Den franske guldpalme-vinder 'Frit fald' handler om forfatteren Sandra Voyter, hvis mand omkommer efter et fald fra anden sal i parrets svejtserhytte.

Da Sandra mistænkes for at have myrdet sin mand udvikler historien sig til et intenst retssalsdrama, der trækker i den ene og anden retning, for hvem ved: Måske har Sandra vitterligt begået et mord?

Min far Toni Erdmann-stjernen Sandra Hüllers leverer et tvetydigt portræt af forfatteren, der ikke gør det nemt for publikum, og undervejs kommer selv hendes unge søn i tvivl. Og imens det moderne parforhold pilles fra hinanden i retssalen, smider anklagemyndigheden trumf på ved at udsøge sig passager i forfatterens bøger, som kan understøtte anklagen.

Filmen, der er instrueret af Justine Triet, vandt Guldpalmen på filmfestivalen i Cannes i 2023.

Mere info
The Zone of Interest_poster
The Zone of Interest

Kl. 13:40 - Nomineret til 5 Oscars

"The Zone of Interest" er nok en af de mest idylliske film, du nogensinde kommer til at se om Holocaust. Kommandanten for Auschwitz Rudolf Höss og hans hustru Hedwig lever et drømmeliv med legende børn og jødiske tjenere i deres store hus med en imponerende smuk have. De har umiddelbart ingen bekymringer over de masseudryddelser og uhyrligheder, der sker lige på den anden side af muren. Her skimtes toppen af KZ lejren med trøstesløse bygninger, pigtråd og buldren fra krematorier, der skyder kulsort røg op. Storspil af Christian Friedel (”Det hvide bånd”) og Sandra Hüller (”Min far Toni Erdmann”).

Mere info
Past Lives_poster
Past Lives

Forpremiere - kl. 18:30 - Nomineret til 2 Oscars

De to dybt forbundne barndomsvenner Nora og Hae Sung bliver splittet fra hinanden, da Noras familie emigrerer fra Sydkorea til Canada. To årtier senere bliver de genforenet i New York i en skæbnesvanger uge, hvor de konfronteres med begreber som skæbne, kærlighed og de valg, der skaber et liv. Past Lives er produceret af tidens mest populære amerikanske produktionsselskab, A24, og er instruktør Celine Songs debutfilm, som på årets Sundance Filmfestival blev kaldt ”årets bedste film”. Filmen er inspireret af Celine Songs egne erfaringer og er en smuk, underspillet og rørende kærlighedshistorie.

Billetter
Io Capitano_poster
Io Capitano

Kl. 16:00 - Nomineret til 1 Oscar

Seydou (Seydou Sarr som også har bidraget til filmens smægtende soundtrack) og hans fætter Moussa (Moustapha Fall) er vokset op i Dakar i Senegal, men længes - som så mange andre - efter Europa og den velstand, de tror må vente dér. Derfor forlader de deres hjem i Vestafrika og rejser mere end tusind kilometer op gennem Sahara, hvor de mødes af svindlere, afpressere og menneskesmuglere, der fylder dem med tomme løfter, alt imens de tømmer deres lommer. Matteo Garrone sætter ikke en fod forkert med dette på alle leder velgjorte, episke værk, som overvælder med sine fantastiske ørkenbilleder og poetiske, magisk-realistiske indslag. 'Io Capitano' blev belønnet med instruktørprisen på Venedig film festival og nominerede til en Oscar i kategorien bedste internationale film.

Mere info
Perfect Days_poster
Perfect Days

Forpremiere - kl. 15:50 - Nomineret til 1 Oscar

Wim Wenders’ Gentle Japanese Character Study is His Best Narrative Film in Decades After a long run of off-the-boil fiction features, the German veteran hits the sweet spot with this simple, touching ode to working routine and everyday human connection. (Variety)

Billetter
Drengen og hejren_poster
Drengen og hejren

Kl. 13:30 - Nomineret til 1 Oscar

Kejseren af animationsfilmen, Hayao Miyazaki, er klar med sin seneste (og formodentlig sidste) film – kronen på værket efter en lang og fantastisk karriere i filmens tjeneste: ’Drengen og hejren’. Filmen er mindst lige så magisk, underholdende og fortryllende som mesterens forrige klassikere ’Chihiro og heksene’ og ’Det levende slot’. ’Drengen og hejren’ ramte de japanske biografer i sommer som en tyv om natten, helt uden annoncering eller trailerkørsel. Derfor vil vi ikke sige mere her, så I selv kan få til at opleve filmen præcis som de japanske biografgængere gjorde i sommer.

Mere info
Farven Lilla_poster
Farven Lilla

Kl. 13:15 - Nomineret til 1 Oscar

Oplev den ekstraordinære historie mellem tre kvinder, der deler et ubrydeligt bånd. Filmen er baseret på Alice Walkers Pulitzervindende bestseller fra 1982 og den Tonyvindende musical af samme navn. Farven Lilla er en skelsættende historie om at finde sin egen stemme. Filmen er instrueret af Blitz Bazawule, som er en filmskaber med en unik stemme og en enestående kunstnerisk vision. På rollelisten ses et dygtigt hold, herunder Taraji P. Henson som Shug Avery Danielle Brooks som Sofia, Colman Domingo som Mister, Corey Hawkins som Harpo og mange flere. Den prisvindende danske filmfotograf, Dan Lausten, har fotograferet de ekstraordinært, smukke billeder til ’Farven Lilla’. Lausten har arbejdet i Hollywood i mange år, hvor han blandt andet blev nomineret til en Oscar for både ’The Shape of Water’ og ’Nightmare Alley. Udover Oprah Winrey og Steven Spielberg, er ’Farven Lilla’ også produceret af Scott Sanders og Quincy Jones.

Mere info