HAMMARSKJÖLD

Premiere: 18. april
Sprog: Engelsk, svensk
Genre: Drama, thriller
Instruktør: Per Fly
Skuespillere: Mikael Persbrandt, Francis Chouler, Richard Brake, Sara Soulié, Hakeem Kae-Kazim, Cian Barry, Thure Lindhardt og Colin Salmon

I 1961 har Dag Hammarskjöld et år tilbage i sin stilling som FN's Generalsekretær. Efterfølgende skal han flytte til sit hus på Österlen og nyde den længe ventede frihed. Samtidig raser den kolde krig for fuld kraft, og brændpunktet er Congo. Dag Hammarskjöld påtager sig opgaven at formidle fred og enhed i landet. En umulig opgave, ifølge mange. En selvmordsmission, ifølge andre.

FOR EVIGT

Premiere: 18. april
Sprog: Dansk
Genre: Drama, Science Fiction, romantik
Instruktør: Ulaa Salim
Skuespillere: Simon Sears, Nanna Øland Fabricius, Ari Alexander, Magnus Krepper, Morten Holst og Zaki Youssef

Et voldsomt jordskælv forårsager en mystisk Sprække i havbunden flere kilometer under Atlanterhavets overflade. Det enestående naturfænomen accelererer de globale klimaforandringer dramatisk og er en mulig trussel mod menneskeheden. Langt derfra, et sted i Danmark, slår det alvorlige gnister mellem unge Elias og Anita. De to forelsker sig i hinanden, og et passioneret kærlighedsforhold tager sin begyndelse, men også sin ende med tiden. I voksenlivet tildeles Elias en nøglerolle på det internationale hold af videnskabsfolk og klimaforskere, der skal lukke Sprækken på bunden af havet. Men da han møder Anita igen, står han ansigt til ansigt med det liv han valgte fra og må spørge sig selv: Kan man vælge sin egen skæbne?

CIVIL WAR

Premiere: 18.april
Sprog: Engelsk
Genre: Action, Science Fiction, drama
Instruktør: Alex Garland
Skuespillere: Kirsten Dunst, Cailee Spaeny, Jesse Plemons, Nick Offerman og Wagner Moura.

Ny film af Alex Garland som tidligere har stået bag film som EX Machina og Annihilation. I filmens hovedrolle har vi Kirsten Dunst, som spiller en journalist der sammen med nogle kollegaer rejser igennem en borgerkrigsramt USA i en fremtidig setting.

CHALLENGERS

Premiere: 25. april
Sprog: Engelsk
Genre: Drama, romantik
Instruktør: Luca Guadagnino
Skuespillere: Zendaya, Josh O'Connor og Mike Faist

Fra den visionære filmskaber Luca Guadagnino kommer "Challengers" med Zendaya i hovedrollen som den hæmningsløse Tashi Duncan. Tashi er et tidligere tennistalent, der er blevet træner og som ikke undskylder for sit kontroversielle spil på og uden for banen. Hun er gift med en tennisstjerne, der efter en stime med nederlag, befinder sig i karrierens nedtur (Mike Faist). Tashis strategi for sin mands oprejsning tager en overraskende drejning, da han skal møde den udbrændte tennisspiller, (Josh O'Connor) som er hans tidligere bedste ven og Tashis tidligere kæreste. Da deres fortid og nutid kolliderer, og spændingerne bliver høje, må Tashi spørge sig selv, hvad det vil koste at vinde?

FIRE DØTRE

Premiere: 25. april
Sprog: Arabisk, fransk, engelsk
Genre: Dokumentar
Instruktør: Kaouther Ben Hania

Kaouther Ben Hanias 'Four Daughters' er en bemærkelsesværdig film. Ikke nok med at den fortæller en intens og hjertegribende historie om familie- og kvindeliv i Tunesien, det er også en særegen og ganske original blanding af fantasi og virkelighed. Eller rettere: Det er først og fremmest en dokumentarfilm om en enlig mor og hendes nu fire voksne døtre. Men det er også en film, som benytter sig af fiktionsfilmens virkemidler, og hvor skuespillere genopfører scener mellem moren og døtrene, fordi to af døtrene simpelthen ikke er der længere. (Christian Monggaard, Dagbladet Information)

PIGEN DER FORTALTE FILM

Premiere: 2. maj
Sprog: Spansk
Genre: Drama
Instruktør: Lone Scherfig
Skuespillere: Bérénice Bejo, Daniel Brühl og Antonia de la Torre

Lone Scherfigs PIGEN DER FORTALTE FILM er en smuk film om kærligheden til film og biografen.

Filmen foregår i en afsides minelandsby midt i Chiles ubarmhjertige Atacama-ørken bor den unge Maria med sine forældre og sine tre søskende. Familien knokler for at få tingene til at hænge sammen, og hverdagen rummer ikke mange glæder. Der er dog ét lys i denne golde verden. Et sted, hvor magien lever: Den lokale biograf.

Men efter at en eksplosion i minen forandrer familiens liv, har de nu kun råd til at sende ét familiemedlem i biografen. Maria udviser et stort talent som historiefortæller, og får derfor opgaven at se filmene, for derefter at genfortælle dem for familien. Årene går og Marias liv ændres i takt med Chiles historie. Før hun ved af det, er hendes livlige fortællinger samlingspunktet for hele byen, der lider under Pinochets kvælende diktatur og mere end nogensinde før har brug for håb.

STELLA. ET LIV

Premiere: 9. maj
Sprog: Tysk og engelsk
Genre: Drama, historisk, krigsfilm
Instruktør: Kilian Riedhof
Skuespillere: Paula Beer, Joel Basman, Bekim Latifi, Damian Hardung og Maeve Metelka

Den unge jøde Stella bor i Berlin under det nazistiske styre og drømmer om at blive jazzsangerinde. Da hendes liv tager en tragisk og drastisk drejning, tvinges hun i februar 1943 til at gå i skjul med sin familie.
Hun undslipper dog ikke at blive taget til fange af Gestapo, og som får fatale men også overraskende konsekvenser for hende og hendes .
Ifølge filmens tyske instruktør Kilian Riedhof handler ”Stella. Et liv” om skyld, og om hvor langt man vil gå for at overleve og fortsætte med det, du gør uden at føle ansvar for sine handlinger. Prisbelønnede Paula Beer spiller hovedrollen, og filmen baserer sig på virkelige hændelser.

FULD AF KÆRLIGHED

Premiere: 23. maj
Sprog: Dansk
Genre: Drama
Instruktør: Christina Rosendahl
Skuespillere: Lars Ranthe og Stine Stengade

Efter den succesfulde og anmelderroste Vores mand i Amerika er Christina Rosendahl tilbage med FULD AF KÆRLIGHED, hvor de store verdensbegivenheder er skiftet ad med det nære og familiære. Filmen handler om en middelklassefamilie, som på overfladen har en lykkelig og perfekt tilverelse. Men bag facaden er familien tæt på opløsning på grund af farens eskalerende forbrug af alkohol. Efter fiere år med svigt og brudte lofter siger de endelig fra overfor faren: "Stop med at drikke, eller vi forlader digl". De må dog snart erkende, at løsningen hviler på alles skuldre.

FULD AF KÆRLIGHED er både skrevet og instrueret af Christina Rosendahl. Bag kameraet er det Robert- og Bodilprisvindende filmhold fra Vores mand i Amerikaatter samlet. Stine Stengade, Lars Ranthe og Vilbjerk Malling Agger udgør det stjernebesatte hovedcast i denne rørende og hjertegribende biografoplevelse.

KNOX GOES AWAY

Premiere: 30. maj
Sprog: Engelsk
Genre: Thriller
Instruktør: Michael Keaton
Skuespillere: Al Pacino, James Marsden, Michael Keaton og Marcia Gay Harden

John Knox er lejemorder, og det er han god til. Hvem han slår ihjel og hvorfor, interesserer ham egentlig ikke. Der er ingen følelser indblandet. Den side af hans liv har på den anden side betydet, at han er blevet skilt fra sin kone, og at hans søn. Miles, ikke har kontakt med ham, og at han aldrig har set sit nu 16-årige barnebarn. Det kan også snart være lige meget, for en neurolog giver ham ikke lang tid. John lider af en neurologisk sygdom, som på få uger vil gøre ham dement. Det er sidste chance at gøre rent bord, for først forkludrer han en likvidering og skyder sin egen partner, og derefter bliver han opsøgt af Miles. Han har dræbt en mand, der har gjort hans datter, Johns barnebarn, gravid. Endelig har han brug for sin fars hjælp.
Michael Keaton har instrueret ”Knox Goes Away” og spiller selv hovedrollen som lejemorderen John Knox, der med en hård deadline får chancen for at rydde op i sit liv og gøre regnskabet op. Med sig har han Al Pacino som Xavier Crane og James Marsden som Johns søn Miles.

WICKED LITTLE LETTERS

Premiere: 6. juni
Sprog: Engelsk
Genre: Komedie, krimi, drama
Instruktør: Thea Sharrock
Skuespillere: Jessie Buckley, Olivia Colman, Timothy Spall, Alisha Weir, Eileen Atkins m.fl.

Da indbyggerne i den lille landsby Little Hampton - inklusiv den meget konservative Edith - ud af det blå begynder at modtage små modbydelige breve med posten, falder mistanken straks på den viltre Rose. Brevene er skandaløse og med et sprogbrug, som selv den værste havnearbejder ville modsætte sig. Et sprogbrug som imidlertid sagtens kunne tillægges Rose, men er det nu også hende, der står bag? Sladderen løber stærkt i den lille by, men da Rose pludselig risikerer at miste forældreretten over sin lille datter, beslutter en gruppe kvinder sig for at opklare mysteriet om afsenderen bag de mystiske breve.

ONE LIFE

Premiere: 20. juni
Sprog: Engelsk, tysk, tjekkisk, fransk
Genre: Biografi, drama, historie
Instruktør: James Hawes
Skuespillere: Anthony Hopkins, Helena Bonham Carter, Jonathan Pryce, Lena Olin, Romola Garai, Johnny Flynn, Alex Sharp og Adrian Rawlins

ONE LIFE fortæller den inspirerende og sande historie om Sir Nicholas ’Nicky’ Winton, hvis bestræbelser på tærsklen til anden verdenskrig reddede mere end 600 børn fra deres undergang i hænderne på nasisterne. Nicky betragtede ikke sig selv, som en humanitære, men som bankmand. Men da han besøgte et nyligt besat Prag i 1938 og så tilstanden for de flygtende jøder, gjorder han, hvad han mente var det eneste rigtige at gøre – det som enhver ville gøre – og dedikerede sig til sagen. Krigen nærmede sig, og det var et kapløb med tiden. Hvor mange børn kunne han nå at befri før det blev for sent? 50 år senere i 1988 bliver Nicky stadig hjemsøgt af de børns skæbne, som han ikke var i stand til at hjælpe. Ikke før han på direkte tv blev overrasket af de overlevende, kunne han acceptere, at når man står over for så ødelæggende grusomheder, er det en sejr blot at redde ét liv. Samtidig blev den britiske offentlighed også bekendt med sandheden om deres helt gemt iblandt dem. James Hawes har før siddet i instruktørstolen på en lang række prisvindende tv-serier og film, som Black Mirror, Enid og The Challenger Disater og har nu samlet et stjernespækket cast til filmen One Life. Rollelisten indbefatter bl.a. Anthony Hopkins, hvis imponerende karriere har budt på ikoniske roller bl.a. i filmene Ondskabens øjne, Two Popes, Resten Af Dagen, The Father og mange flere. Både Ondskabens Øjne og The Farther indkasserede Hopkins en Oscarstatuette for Bedste Mandlige Hovedrolle. Derudover er den engelske, prisvindende skuespiller Helena Bonham Carter også at finde på rollelisten. Helena Bonham Carter er især kendt for sin rolle som heksen Bellatrix Lestrange i Harry Potter-serien. Hendes andre film inkluderer bl.a. Fight Club, Kongen Store Tale og Alice I Eventyrland. Jonathan Pryce (The Two Popes, Tomorrow Never Dies, The Crown) slutter sig til rollelisten, og er igen klar til det store lærred med Hopkins.